Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Mitt år som utbytesstudent i Edinburgh

Följ mitt tredje utbildningsår som utbytesstudent vid Edinburgh Napier University i Edinburgh, Skottland. September 2009- Maj 2010. Jag läste mina två första år på AE-programmet på Chalmers, jag kommer ursprunligen från Falkenberg och har tidagre en bakgrund som elitaktiv på cykel.

Sista tentan

NyheterPosted by Krister Persson Thu, April 29, 2010 12:32:57

Till slut kom jag över till skottland igen! Vilket var riktigt skönt, var nervös ett tag att jag skulle få skriva tentorna i september istället, vilket hade genererat en rad negativa påföljder för mig.

I går skrev jag sista tentan här i Edinburgh, hade tentor i Property Management och Finanacial Management. Både tentorna kändes helt okej, men missade lite på en fråga i Property management inom området ”historisk för den Skotska jordabalken”, kände mig mindre motiverad att lära mig det och än mindre när läraren gjorde antydningar att det inte skulle vara med på tentan. Examinatorn i Financial Management har varit riktigt kunnig, men hade nog en jobbig barndom, då det känns som han på nåt sätt försöker sätta dit alla på nåt sätt (samt att hans sinne för service och empati verkar vara obefintliga), en fråga på tentan var riktigt flummig och man kunde inte reda ut var han ville ha för svar, fast jag kände mig väldigt säker inom det området.

I helgen kommer en kompis på besök, skulle gissa på att jag är en rätt bra guide nu, vet vad som är värt att se och vilka restauranger och pubar som är värda ett besök. Får nog bli ett besök till min favorit restaurang Papoli, en familjeägd Italiensk restaurang med 6 bord och en grymt trevlig ägare.

Nu tänkte jag ta tag i mitt ex-jobb, jag ska också fundera över den här bloggens framtid. Idén med bloggen var att ”informera” folk där hemma vad jag hittar på här i Edinburgh. Sen får vi se om jag är student eller inte till hösten.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.