Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Mitt år som utbytesstudent i Edinburgh

Följ mitt tredje utbildningsår som utbytesstudent vid Edinburgh Napier University i Edinburgh, Skottland. September 2009- Maj 2010. Jag läste mina två första år på AE-programmet på Chalmers, jag kommer ursprunligen från Falkenberg och har tidagre en bakgrund som elitaktiv på cykel.

Lägesrapport

NyheterPosted by Krister Persson Thu, March 18, 2010 20:13:08

I helgen hade jag familjen på besök, väldigt trevligt, jag har börjat få rutin på jobbet som guide i Edinburgh nu. Vi tittade och gjorde ”allt” man bör se och göra i Edinburgh och det inkluderade ett besök på slottet för att se de skotska kronjuvelerna samt lite krigshistoria och en vacker utsikt över Edinburgh.

Efter att ha tillbringat ett antal månader i ett annat land börjar man se både för och nackdelar med ett land, i skottland är tjänstesektorn billig. Det är billigt att åka taxi och klippa sig jämfört med Sverige, förra veckan utnyttjade jag detta genom att lämna in 5 skjortor för tvätt och strykning då jag inte har något strykjärn här. Det kostade bara 7 pund och var riktigt snyggt gjort, så ska nog lämna in mina skjortor där innan jag åkerhem.

Tiden går fort och terminen börjar faktiskt närma sig sitt slut redan, jag har mina tentor den 27.e och 28.e april och sedan åker jag hem den 7 maj. Mellan tentorna och hemresan får jag ett sista besök av en polare.

Skolan har lugnat ned sig något nu har endast ett arbete till att lämna in och ligger bra i fas med ex-jobbet.

Har börjat känna vårkänslor här i Edinburgh, har i ett par dagars tid gått utan handskar och man kan se blommor växa upp ur marken i parkerna.

Cheers!

  • Comments(0)//www.kristerpersson.se/#post62