Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Mitt år som utbytesstudent i Edinburgh

Följ mitt tredje utbildningsår som utbytesstudent vid Edinburgh Napier University i Edinburgh, Skottland. September 2009- Maj 2010. Jag läste mina två första år på AE-programmet på Chalmers, jag kommer ursprunligen från Falkenberg och har tidagre en bakgrund som elitaktiv på cykel.

I’m back in Edinburgh!

NyheterPosted by Krister Persson Wed, January 27, 2010 19:09:20

Ja, efter ett riktigt långt jullov är jag nu tillbaka i Edinburgh för att göra min sista termin som utbytesstudent. Jag har haft ett helt underbart jullov som har innehållt en massa saker. Första helgen jag var hemma begav jag mig till Göteborg för att träffa kompisar, jag har aldrig träffat så många av mina kompisar på en och samma helg, vilket var superskoj när jag inte träffat en del på över ett halvår. Sedan firade jag julen med familjen, utan brorsan som hade bestämt sig för att bila till och genom Afrika. Sedan firades nyåret in med ett par vänner, blev rätt lugnt vilket var tur. Där i mellan lyckades jag klämma in cirka 80 timmar arbete, sen bar det av till Hafjäll i Norge där det var rätt kallat men bra skidåkning och bra fest för att sedan bära av till Saalbach och Österrike för en veckas skidåkning och fest till. Ett väldigt intensivt och roligt jullov!

Bilden är från ett utedas på 2000 meters höjd utan dörr i Saalbach…=)

Framöver har jag två helger med besök av vänner och familj inbokade samt en weekend bokad till London i februari. Samt en massa skolarbete som skall göras där i mellan så jag anar redan nu att denna vår kommer att gå sjukligt snabbt, då det endast är drygt 3 månader till denna termin. Lite snabbt räknat har jag nu bara 5 lediga helger denna vår.

Jag har nu på börjat två kurser som heter Financial Management och Property Management samt mitt ex-jobb som jag ska göra för Ramböll i Göteborg. Jag ska jämföra olika energicertifierings system för fastigheter, är mer spännande än vad det låter. Först var tanken att jag skulle gjort ex-jobbet här men det gick inte då de inte fanns några ex-jobb på 15 poäng.

Vill även passa på att tipsa om min kompis blogg, Mattias Stenberg som inom en månad börjar sina utlandsstudier i Australien.

Hörs snart igen…

  • Comments(0)//www.kristerpersson.se/#post53