Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Mitt år som utbytesstudent i Edinburgh

Följ mitt tredje utbildningsår som utbytesstudent vid Edinburgh Napier University i Edinburgh, Skottland. September 2009- Maj 2010. Jag läste mina två första år på AE-programmet på Chalmers, jag kommer ursprunligen från Falkenberg och har tidagre en bakgrund som elitaktiv på cykel.

Lägesrapport

NyheterPosted by Krister Persson Tue, November 17, 2009 16:53:34

Nu har plugget för tentorna startat, jag tycker det känns rätt så bra, lärarna rekommenderar oss att läsa en massa så jag lånade hem de böckerna väskan blev rätt så tung, se bild. Jag har först test i marketing som är en flervals tenta, gjorde precis ett test på en gammal tenta och fick 92 % rätt och 40 % är godkänt tror jag, så känner mig rätt lugn. Sen har jag två skrivtentor i business and management challanges samt en i construction management, förstanämnda känns inte supersvår men den sista nämnda är svårare.

I dag var jag hos en sjukgymnast för att kolla på mitt knä, knätt känns bättre men är inte riktigt bra hon sa att jag skulle sluta använda stödet jag använt och gav mig en enkel övning. Hon trodde min smärta skulle vara över om någon vecka eller två annars skulle jag få en ny tid inom någon dag eller så, den bekantskap jag haft med sjukvården i detta landet så här långt känns bättre än den i Sverige och den är till och med gratis!

I morgon är det svenskdag på napier så det kommer att serveras köttbullar på dagen i skolan och på kvällen ska det firas traditionell svensk midsommar, ska bli både intressant och väldigt roligt! Nästa vecka åker jag till Glasgow för att kolla på champions league, Glasgow Rangers –Stuttgart , hoppas även hinna med lite shoppning då det sägs vara mycket bra i Glasgow.

Annars funderar jag på ex-jobbet hur det ska lösas, finns inget här på Napier som är likt som det som finns på Chalmers, har även börjat kolla på nästa termins kurser.

  • Comments(1)//www.kristerpersson.se/#post44