Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Mitt år som utbytesstudent i Edinburgh

Följ mitt tredje utbildningsår som utbytesstudent vid Edinburgh Napier University i Edinburgh, Skottland. September 2009- Maj 2010. Jag läste mina två första år på AE-programmet på Chalmers, jag kommer ursprunligen från Falkenberg och har tidagre en bakgrund som elitaktiv på cykel.

Gud välsigne svenskstandard!

NyheterPosted by Krister Persson Thu, November 12, 2009 22:48:45

Ibland har man det nog för bra i Sverige, man tar varmvatten för givet och ett snabbt och relativt pålitligt internet. God värme- och ljudisolering samt ventilation. Även sängarna här är rätt mycket sämre än hemma, även om min säng hemma inte går att jämföra med så mycket skulle nog uppskatta att jag får minst 5o sådana sängar för samma pris som för min där hemma.

Häromdagen var det till att duscha i kallvatten och diskkvällstid är det mer regel att diska i kallvatten än undantag, ventilation finns inte på mitt rum. Så ni i AE 1 & 2 som svär över svenskstandard ska sluta med detta! Härom kvällen när jag kom hem var alla mina lägenhetskompisar livrädda för att de hade sett en mus.

Ja, så jag kommer nog att uppskatta vissa saker hemma på ett annat sätt. Dock ska det tilläggas att det finns en del saker som är bättre här än hemma. Kösystemet i mataffärerna är bättre, det finns hemkörning av matvaror för en liten peng, ska prövas inom snar framtid. Priserna på alkohol är lägre, studentrabatterna är bättre samt kläder är billigare överlag. Överlag är människorna trevligare.

Idag har jag varit och kört cross- trianer för första gången i mitt liv och avslutade passet med en knapp kilometers simning, resterande tid har till ägnats studier.

  • Comments(0)//www.kristerpersson.se/#post42