Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Krister Persson - Mitt liv som fattig student

Mitt år som utbytesstudent i Edinburgh

Följ mitt tredje utbildningsår som utbytesstudent vid Edinburgh Napier University i Edinburgh, Skottland. September 2009- Maj 2010. Jag läste mina två första år på AE-programmet på Chalmers, jag kommer ursprunligen från Falkenberg och har tidagre en bakgrund som elitaktiv på cykel.

Reserapport

NyheterPosted by Krister Persson Thu, May 13, 2010 22:09:29
Jag har nu skrivit en reserapport från min tid i Edinburgh som nu går att ladda ner.


  • Comments(1)//www.kristerpersson.se/#post66

Sista tentan

NyheterPosted by Krister Persson Thu, April 29, 2010 12:32:57

Till slut kom jag över till skottland igen! Vilket var riktigt skönt, var nervös ett tag att jag skulle få skriva tentorna i september istället, vilket hade genererat en rad negativa påföljder för mig.

I går skrev jag sista tentan här i Edinburgh, hade tentor i Property Management och Finanacial Management. Både tentorna kändes helt okej, men missade lite på en fråga i Property management inom området ”historisk för den Skotska jordabalken”, kände mig mindre motiverad att lära mig det och än mindre när läraren gjorde antydningar att det inte skulle vara med på tentan. Examinatorn i Financial Management har varit riktigt kunnig, men hade nog en jobbig barndom, då det känns som han på nåt sätt försöker sätta dit alla på nåt sätt (samt att hans sinne för service och empati verkar vara obefintliga), en fråga på tentan var riktigt flummig och man kunde inte reda ut var han ville ha för svar, fast jag kände mig väldigt säker inom det området.

I helgen kommer en kompis på besök, skulle gissa på att jag är en rätt bra guide nu, vet vad som är värt att se och vilka restauranger och pubar som är värda ett besök. Får nog bli ett besök till min favorit restaurang Papoli, en familjeägd Italiensk restaurang med 6 bord och en grymt trevlig ägare.

Nu tänkte jag ta tag i mitt ex-jobb, jag ska också fundera över den här bloggens framtid. Idén med bloggen var att ”informera” folk där hemma vad jag hittar på här i Edinburgh. Sen får vi se om jag är student eller inte till hösten.

  • Comments(0)//www.kristerpersson.se/#post65

Inställt flyg

NyheterPosted by Krister Persson Sun, April 18, 2010 21:23:46

Jag är just nu inte helt nöjd med situationen, eftersom askan från vulkanen på Island har gjort så att alla flyg från Skandinavien är inställda kommer jag inte över till Edinburgh i morgon som det var tänkt så min vistelse i Sverige blir något längre än planerat. Nu håller jag tummarna att mitt ombokade flyg går som det ska på fredag. Tillsvidare får jag borra ned huvudet i mina böcker inför tentorna nästa tisdag och onsdag.

Jag har haft en lugn tid i Sverige träffat familj och vänner samt fått till en del träning på cykeln i det fina vårvädret. Formen var minst sagt dålig när jag började och är inte bra nu heller men betydligt bättre än för två veckor sedan.

Over and Out!

  • Comments(2)//www.kristerpersson.se/#post64
Next »